Det är inte förgäves

Ungdomsborgens digitala sommar och sista helg avslutas med sången ”Det är inte förgäves” med Gödebergs kapell, bestående av Anna och Johan Albertsson, Josef Johannesson, Karl Martinsson, Sven Johannesson och Håkan Martinsson. Vi tillönskar en härlig och frisk höst och hoppas på en sommar tillsammans på Ungdomsborgen nästa år.

Han har kallat dig vid namn

Robert Törnqvizt talar kring rubriken ”Han har kallat dig vid namn”. Lyssna till ”Mellan skuld och nåd” med Gödebergs kapell bestående av Anna och Johan Albersson, Sven Johannesson, Josef Johannesson, Håkan Martinsson och Karl Martinsson.

Leva nära Gud och bevara sitt hjärta

I helgen får vi lyssna till kyrkoherden i Nässjö pastorat, Clas Jonsson. Han talar om att ”Leva nära Gud och bevara sitt hjärta”. Lyssna till Frida och David Roos samt Cecilia Evenholm Roos som sjunger Käre Fader.

Vardagstro

Patrik Jönsson talar om tacksamheten i att ha en ”Vardagstro”. Frida Roos samt Cecilia Evenholm Roos sjunger ”Känn ingen oro” med David Roos på piano.

Kärleken som inte kan förtjänas

Martina Celinder delar en vardagsnära berättelse med rubriken ”Kärleken som inte kan förtjänas”. Sången ”Vanliga dagar” sjungs av Cecilia Evenholm Roos samt Frida Roos med David Roos på piano.

Att se efter varandra

Oskar Evenholm, sjuksköterska med erfarenheter från vårens Covid-vård, påminner oss om vikten ”Att se efter varandra”. Cecilia Evenholm Roos sjunger ”Låt aldrig lovsången tystna” med David Roos på piano.

Gud som vår trygga borg

Denna gång får vi lyssna till Roland Freed som talar utifrån rubriken ”Gud som vår trygga borg”. Sången ”Du är det bästa jag har” sjungs av systrarna Ellen Johansson, Malin och Alma Karlsson samt Johan Albertsson på piano.

Gud är min trygghet och stabila grund

Denna gång får vi lyssna till vår pastor Carina Göransson som talar utifrån rubriken ”Gud är min trygghet och stabila grund”. Sången ”Där nåden vill ta vid” sjungs systrarna Ellen Johansson, Malin och Alma Karlsson samt Johan Albertsson på piano.

Bekymra dig inte

Denna gång får vi lyssna till Bibbi Ragnar som talar utifrån rubriken ”Bekymra dig inte”. Vi får även lyssna till sången ”Innerligt tacksam” med systrarna Ellen Johansson, Malin och Alma Karlsson samt Johan Albertsson på piano.

Jesus är vägen

Denna gång får vi lyssna till Christer Holmberg som påminner oss om att ”Jesus är vägen”. Stäm även in i sommarpsalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt” med systrarna Ellen Johansson, Malin och Alma Karlsson samt Johan Albertsson på piano.

Vem är Jesus?

Denna gång är det Anna-Carin Mähler Sandstedt som talar utifrån rubriken "Vem är Jesus?".

Se Guds verk i naturen

Denna gång är det Selma Andersson som talar utifrån rubriken "Se Guds verk i naturen".

I Jesu närhet

Denna gång är det Mikael Eriksson som talar utifrån rubriken "I Jesu närhet".

Barn till en kung

Denna gång är det Kristoffer Sundbäck som talar utifrån rubriken "Barn till en kung".

Låt dig uppfyllas av Helig Ande

Denna gång är det vår, Sandsjöbygdens församlingskrets, pastor Eva Albertsson som talar kring rubriken "Låt dig uppfyllas av Helig Ande".

Premiär för HEMMABORGEN!

Han är klippan som räddar mig, min borg där jag står trygg.
Ps. 62:2–3

I varken maj eller juni, vad vi vet i nuläget, kommer det att bli några möten på Ungdomsborgen. Men en sommar helt utan Borgen går ju inte?! Istället för att du kommer dit - kommer den till dig! Varje helg lägger vi ut en kort andakt som du kan se hemma - i din hemmaborg, eller var du vill. Så, trots att den 67:e säsongen på Ungdomsborgen inte blir som vanligt, vill vi ändå påminna om den trygga Borgen som finns precis var du än är - JESUS!

Se andakterna på vår Facebook, Instagram och hemsida, ungdomsborgen.se.

Besöksadress
Ungdomsborgen
Wendela Hebbes väg 8
571 64 Sandsjöfors
Kassör
Elin Karlsson
Tel: 0734-45 80 77
Bankgiro 538-4250
Uthyrning
Josef Johannesson
Tel: 0706-58 70 55
Övriga frågor
info@ungdomsborgen.se